Product in de kijker

UNILIN - Isolerende dakelementen

UNILIN, division insulation biedt twee systemen aan: de openschalige elementen (UNIPUR) en de sandwichelementen (SW).
Bij openschalige elementen wordt de isolatie (PUR/PIR) tussen de kepers gespoten. Dankzij die kepers beschikt u over een stevig element waar u makkelijk dakvlakramen en/of andere dakdoorbrekingen kan plaatsen. Kiest u voor de sandwichelementen, hebt u de keuze tussen PUR/PIR of minerale wol als isolatie. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.
Bovendien beantwoorden alle dakelementen aan de noden van de huidige architectuur:

In het systeem zit alles in één element: de kepers, de thermische isolatie en de onderplaat waarbij u kan kiezen uit een heel breed gamma (gipskartonplaat, spaanplaat, witgelakte spaanplaat, OSB, multiplex, schrootjes,…)
Zelfdragende en isolerende dakelementen zijn voor wie bouwt of verbouwt een groot gemak. Ze bieden afdoende bescherming tegen regen, wind en koude in de winter. ’s Zomers beschermen ze dan weer tegen hitte. Verder beperken ze het warmteverlies in huis aanzienlijk. De elementen worden op de balken gelegd in plaats van eronder. Zo is je dak voor honderd procent geïsoleerd en verlies je geen ruimte.

De eenvoudige verwerking van de isolerende elementen maakt de producten ook zeer interessant voor gebruik als wandelementen. Aangezien UNILIN, division insulation u een energiezuinig systeem aanbiedt, kan u genieten van premies en subsidies.

UTHERM ISOLATIEPLATEN

Door het stijgende belang van een goede thermische isolatie – in het bijzonder naar hoogwaardige PUR/PIR-isolatie – en de sterke in-house technologie sinds 30 jaar voor het aanmaken van polyurethaan, produceert UNILIN, division insulation ook UTHERM-isolatieplaten voor toepassingen zoals muur, dak en vloer. Deze platen bestaan uit: